CVIJEĆE I VRUĆINE

CVIJEĆE I VRUĆINE

Cvijeće u vazi je nešto što naš dom uvijek osvježi i uljepša pa tako i ljeti kada je izbor posebno velik. No, na ovim visokim temperaturama je i cvijeću potrebno posvetiti malo više pažnje kako bi ostalo što duže svježe i tako krasilo naš dom. Potrebno je malo ljubavi i brige i u par koraka cvijeće će na stolu uvijek izgledati svježe. Već smo pisali o tome kako cvijeće što dulje održati svježim, ali uz toplinske valove koji nas prate nije zgorega malo se prisjetiti.

Svaki cvijet potrebno je malo dotjerati prije nego ga stavimo u vazu, na način da se listovi na donjem dijelu stabljike skinu, budući da listovi u vodi brzo počnu trunuti i tako se stvaraju bakterije i cvijet brže vene. Zatim se stabljike moraju podrezati pod kutom od 45 stupnjeva kako bi lakše „pile“ vodu. Najbolje je koristiti vrtne škare za drvenaste stabljike, a za drugo cvijeće nož. Kada je cvijeće dotjerano potrebno je očistiti i vazu kako bi uklonili sve bakterije koje bi mogle naškoditi cvijeću.

Svakako nije loše cvijeće i malo nahraniti, pa su neki od sastojaka koje možete staviti u vodu u vazi šećer, aspirin….

Uz ovih par savjeta kod samog stavljanja cvijeća u vazu, te uz svakodnevnu promjenu vode, cvijeće će krasiti vaš dom tjedan dana, a možda i koji dan duže.

Cvijeće koje je otpornije i lakše podnosi visoke temperature su svakako Gerberi i Margarete.

 

Uživajte u zagrljaju margareta u toplim ljetnim večerima.

  Cvijeće - Sve